Vďaka ktorým potravinám bude naša pleť krásna?

NETKY.SK • 4 September 2014, 11:00 • 2 min
Vďaka ktorým potravinám bude naša pleť krásna?

BRATISLAVA - Míňate stovky eur za drahé krémy a kozmetické prípravky na pleť a stále ju nemáte podľa svojich predstáv? Nezúfajte. O pleť sa dá starať aj inak.

slovakia

left justify in out

Kozmetické prípravky pôsobia na vašu pleť iba z vonkajšej strany, z vnútra sa ponatierať krémom samozrejme nemôžete. Ale existuje spôsob ako dosťať potrebné výživné látky do všetkých vrstiev kože.

 

Tajomstvo krásnej pleti je vyvážená strava bohatá na minerály a vtamíny a dostatočný pitný režim. Prečítajte si niekoľko "zázračných"potravín, ktoré udržia vašu pleť žiarivú a krásnu.

 

Oranžové ovocie a zelenina

Oranžová a že červená farba ovocia a zeleniny nám naznačuje prítomnosť beta karoténu. Ten nám pomáha chrániť pleť pred UV žiarením. Najviac nám trošku pleť zafarbuje a pomáha nám zhnednúť počas opaľovania.

Beta akrotén sa nachádza najmä v mrkvách, marhuľách a rajčinách. Tieto spomínané potraviny obsahujú aj veľké množstvo vitamínov, ktoré nám pomáhajú udržiavať našu pleť vláčnu a sviežu.

 

img

 

Voda

Je samozrejmé, že naša pleť potrebuje hydratáciu a dosiahneme ju najmä dostatočným pitným režimom. Piť by ste mali priebežne počas celého dňa a striedať obyčajnú vodu, nesladenú minerálku a linkový čaj. Káva a čierny čaj telo odvodňujú.

 

img

 

Celozrnné výrobky, droždie, strukoviny

Tieto potraviny sú bohaté na vitamín B a zinok, ktoré spevňujú pokožku a zabraňujú tvorbe akné. Naviac zvyšujú obranyschopnosť kože a pomáhajú tak liečiť rôzne ekzémy. A milovníčky piva sa potešia, že ku krásnej pleti im pomôže aj pohár kvasinkového piva.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies