Vďaka hnutiu Sme rodina dostanú rodičovský bonus aj rodičia policajtov, vojakov a hasičov

NETKY.SK • 23 Máj 2023, 13:45 • 2 min
Vďaka hnutiu Sme rodina dostanú rodičovský bonus aj rodičia policajtov, vojakov a hasičov

BRATISLAVA - Návrh zákona poslanca za hnutie Sme rodina Miloša Svrčeka, ktorý rozšíri okruh oprávnených osôb na nárok na rodičovský dôchodok si dnes v parlamente získal podporu prítomných poslancov.

slovakia

left justify in out

"Považoval som za dôležité, aby bol okruh osôb, ktoré majú nárok na rodičovský dôchodok rozšírený aj o poberateľov starobného dôchodku, poberateľov invalidného dôchodku vyplácaného po dovŕšení dôchodkového veku a poberateľov výsluhového dôchodku vyplácaného po dovŕšení dôchodkového veku, ktorých deti sú policajtmi, vojakmi, hasičmi a pod.,“ informoval poslanec za hnutie Sme rodina Miloš Svrček.

 

Vďaka tomuto návrhu sa odstráni nespravodlivosť, ktorá vznikla pri schválení rodičovského bonusu pre ostatných poistencov zúčastnených na dôchodkovom poistení. "Myslím si, že rodičovský bonus je naozaj veľkou pomocou pre našich dôchodcov, ktorí patria k najviac ohrozeným skupinám infláciou, preto podľa mňa nebolo spravodlivé, že rodičia policajtov, vojakov a podobných zamestnancov tento bonus nedostali. Musím ešte podotknúť, že suma rodičovského dôchodku sa rovnako ako pri ostatných poberateľoch dôchodku určí ako 1,5% jednej dvanástiny úhrnu vymeriavacích základov dieťaťa,“ vysvetlil poslanec NR SR Miloš Svrček.

 

Vďaka hnutiu Sme rodina sa môžu teda seniori čakať na ďalšiu pomoc v tejto náročnej dobe zdražovania. "Zmena sa dotkne približne 50 000 poberateľov starobného dôchodku a verím, že im tieto peniaze naviac budú veľkou pomocou,“ dodal na záver poslanec za hnutie Sme rodina Miloš Svrček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies