Vďaka Biblii sa naučil správne reagovať na hejterov

NETKY.SK • 18 August 2020, 06:55 • 2 min
Vďaka Biblii sa naučil správne reagovať na hejterov

Mať hejtera nie je dnes už nič neobvyklé. Platí, že čím je človek aktívnejší, tým väčšiu pozornosť na seba priťahuje.

slovakia

left justify in out

Je aj dobrá správa
Nedá sa tomu vyhnúť a asi neexistuje spôsob, ako to zastaviť. Najhoršie je na tom ten, kto je verejne známy a koho možno často vídať buď na obrazovke televízie, alebo sa činí prostredníctvom sociálnej siete. Príjemné to nie je, pretože to, okrem iného, môže spomaliť niečí rast. Dobrou správou v celom nenávistnom šialenstve je, že pripúšťať sa to k srdcu nemusí. Bojovať proti tomu útokom, to len zvýši úroveň kritiky. Vyplakávať nad tým, to len poteší nenávidiaceho. Vyjadrovať sa k tomu a prehlasovať, že to nemá vplyv, to len dá hejterovi životný priestor, ktorý mu nepatrí.
Je jeden spôsob, ako sa tomu postaviť čelom a nezlámať si ani úsilie, ani sebavedomie, a už vôbec nie dušu.


Vypestoval si zvyk
Americký kazateľ sa teší obľube. Vídať ho v televízii a jeho meno sa často objavuje kade-tade. On sám nikdy neplánoval ani jedno verejné vystúpenie, ale keď sa mu už dostalo aj takej možnosti, snaží sa ju uchopiť a použiť pre šírenie myšlienky o Bohu. Že má a mal aj hejterov, o tom vedel, nie je predsa naivný. Vypestoval si však zvyk a o jeho účinok sa potom delí aj s tým, kto to potrebuje.


„Nedávno za mnou prišlo mladé dievča. Je to študentka, krásna a aj múdra, darí sa jej v škole. Jej problém spočíva v tom, že je veľmi neistá a neverí si. Na facebooku o nej niektorí žiaci začali šíriť isté veci a ona z toho bola zranená. Pýtala sa, čo má robiť a ja som jej povedal to, čo hovorím vždy. Emócie zastaviť nemôžeme, sú súčasť našich životov. Áno, ublíži to a je to pochopiteľné. Ibaže je už len na nás, či tým emóciám dovolíme prebývať v našom srdci a či si ich pripustíme natoľko, že sa staneme ich otrokmi."


Pochádza z neho všetko
Kazateľ sa riadi veršom napísaným v Biblii, ktorý poukazuje na dôležitosť srdca a na to, aký stupeň ochrany si orgán zasluhuje.


„A nado všetko si chráň svoje srdce, lebo z neho vychádza život."

 

Znamená to, že si človek má vybudovať akúsi neviditeľnú stráž a nedovoliť negatívnemu, aby zničilo vnútrajšok a otrávilo prítomnosť aj budúcnosť.


„Ja nečítam ani jeden jediný kritický článok o mne. Nepotrebujem to, pre mňa to nie je dôležité. Viem, že by mi to ublížilo a navyše by som bol v pokušení zatrpknúť."


Jeden z jeho kritikov bol azda najväčší, jeho misiou sa stalo škodiť.


„Zdalo sa, že ten človek si urobil životnú misiu z toho, aby ma čo najviac ničil. Trvalo to niekoľko rokov a dnes viem, že ten muž je sám zničený. Nemám z toho radosť, neteší ma, že on trpí. Modlím sa za neho, aby mu Boh pomohol a dal mu silu vyviaznuť z každej ťažkosti."


A v tom spočíva princíp učenia, ktoré priniesol Ježiš. On povedal, že nielen je treba odpustiť, ale sa za nepriateľa aj modliť. O tom, či sa také niečo vôbec dá uskutočniť, nie je nutné pochybovať, inak by to predsa nikdy neprikázal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona