Vďaka amnestii išlo na slobodu 753 odsúdených

NETKY.SK • 3 Január 2013, 12:22 • 2 min
Vďaka amnestii išlo na slobodu 753 odsúdených

Vďaka amnestii išlo na slobodu 753 odsúdených - Politika Na slobodu sa vďaka amnestii dostalo spolu 753 odsúdených. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Jana Zlatohlávková.

slovakia

left justify in out

img

Na slobodu sa vďaka amnestii dostalo spolu 753 odsúdených. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Jana Zlatohlávková. Kancelária prezidenta, ktorý amnestiu vyhlásil, pôvodne predpokladala, že by tresty väzenia mohli byť odpustené približne piatim stovkám odsúdených. 

O tom, či odsúdení mladiství a ďalší vo väzeniach s minimálnym stupňom stráženia spĺňajú podmienky udelenia amnestie, rozhodovalo 2. januára viac ako 60 sudcov. Vo väzniciach bolo vtedy 10.862 väznených osôb, z nich 9559 si odpykáva trest. Najviac odsúdených bolo v minimálnom stupni stráženia - 5160, a z nich 1198 malo uložený trest odňatia slobody do 18 mesiacov. Viac ako polovica z nich teda dostala amnestiu a väzenie opustila. 

Z väzenia sa mohli dostať iba tí, ktorých trest odňatia slobody neprevyšoval 18 mesiacov a mali si ho odsedieť vo väzení s minimálnym stupňom stráženia. Amnestia sa podľa rozhodnutia prezidenta nevzťahovala na právoplatne uložené tresty za trestné činy s následkom smrti, ťažkej ujmy na zdraví alebo škody veľkého rozsahu, na tresty uložené za trestný čin zanedbania povinnej výživy, ohrozovania mravnej výchovy mládeže, šírenia toxikománie, podávania alkoholických nápojov mládeži a ani na tresty uložené za trestné činy ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a opilstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies