VC Monaka: Nico Rosberg obhájil minuloročné víťazstvo

NETKY.SK • 25 Máj 2014, 16:48 • 2 min
VC Monaka:  Nico Rosberg obhájil minuloročné víťazstvo

MONTE CARLO - Nico Rosberg z tímu Mercedes obhájil minuloročné prvenstvo na nedeľňajšej Veľkej cene Monaka formuly 1. Nemecký jazdec využil výhodu štartu z prvej pozície a v úzkych uličkách Monte Carla zvíťazil pred svojím tímovým kolegom Lewisom Hamiltonom. Stupeň pre víťazov doplnil Austrálčan Daniel Ricciardo zo stajne Red Bull.

slovakia

left justify in out

Rosberg dosiahol po výhre na VC Austrálie druhý úspech v tejto sezóne a zároveň prerušil Hamiltonovu šnúru štyroch triumfov po sebe. Dvadsaťosemročný rodák z Wiesbadenu má v kariére na konte momentálne päť víťazstiev a opätovne sa dostal na čelo poradia pilotov tohtoročného seriálu MS. Pred Hamiltonom vedie o štyri body. Tretie miesto patrí Fernandovi Alonsovi z Ferrari, ktorý v nedeľu obsadil štvrtú pozíciu. Historicky prvé body si pripísalo zoskupenie Marussia zásluhou ôsmeho miesta Julesa Bianchiho.

 

VC Monaka je známa pre svoj úzky profil častými výjazdmi Safety Caru. V nedeľu k tomu prišlo dvakrát. Hneď v prvom kole Jenson Button kolidoval so Sergiom Pérezom v zákrute Mirabeau a pre mexického pilota z tímu Force India sa preteky skončili. Druhýkrát muselo prísť bezpečnostné vozidlo na trať v 26. kole, Adrian Sutil pri výjazde z tunela dostal šmyk a prednou časťou monopostu narazil do zvodidiel.

 

Nasledujúca Veľká cena Kanady na okruhu v Montreale je na programe o dva týždne 8. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies