Vážny incident v maďarskom Debrecíne: Takmer sto migrantov zaútočilo na autá!

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 20:00 • 2 min
Vážny incident v maďarskom Debrecíne: Takmer sto migrantov zaútočilo na autá!

BUDAPEŠŤ - Takmer sto cudzincov z migračného tábora v maďarskom Debrecíne dnes popoludní zabarikádovalo cestu vedúcu do mesta, pričom palicami a fľašami sa snažilo prinútiť okoloidúce autá a autobusy, aby zastavili.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom regionálny spravodajský server Szon.hu, podľa ktorého je na mieste množstvo policajtov.
     

Zúfalí obyvatelia preplneného tábora vyzbrojení palicami, ale aj nožmi, vybehli z areálu a smetnými nádobami zabarikádovali cestu vedúcu do mesta. Snažili sa prinútiť k zastaveniu autá a autobusy. Niekoľko smetných nádob podpálili.
     

Hovorkyňa polície Hajdúcko-biharskej župy Erika Demeterová uviedla, že incident sa začal konfliktom dvoch utečencov, ku ktorým sa potom pridali ďalší obyvatelia tábora. Hovorkyňa poprela, že by došlo pri incidente k úmrtiu či zraneniam.
     

Polícia uzatvorila štátnu cestu číslo 471. Utečencov nahnali späť do areálu tábora, pričom niekoľko stoviek príslušníkov zásahovej jednotky zostalo podvečer pri tábore, z ktorého utečenci stále vykrikovali nezrozumiteľné heslá.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies