Väzni dostali darom športové pomôcky

NETKY.SK • 26 Január 2014, 11:50 • 2 min
Väzni dostali darom športové pomôcky

BRATISLAVA - Športové potreby smerujú do desiatich ústavov na výkon väzby a trestu.

slovakia

left justify in out

Vo väzniciach sa bude športovať aj s darovaným náčiním. Desať ústavov na výkon väzby a trestu dostalo basketbalové lopty a dosky, bránkové sety a futbalové lopty, šípky a elektronické terče. Ako uviedol riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž, dar je od spoločnosti, ktorá zabezpečuje zákonné právo obvinených vo výkone väzby a odsúdených vo výkone trestu odňatia slobody na telefonovanie. Darovacie zmluvy zverejnili v centrálnom registri zmlúv. Športové potreby darovali ústavom v Bratislave, Ilave, Sučanoch, Dubnici nad Váhom, Hrnčiarovciach nad Parnou, Prešove, Košiciach-Šaci, Žiline, Banskej Bystrici a Nitre-Chrenovej.

Darovanie v ústavoch nie je výnimočné. Napríklad mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Trnave darovala 200 eur Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Hrnčiarovce nad Parnou. Rybári v spolupráci s väznicou organizujú pre príslušníkov ZVJS, zamestnancov zboru z tohto ústavu a pre pozvaných hostí z družobných ústavov v Českej a Poľskej republike rybársku súťaž Chyť a pusť. Darované peniaze sú podľa Baláža na logistické zabezpečenie tohto podujatia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies