Väzni absolvovali kurzy pre kuchárov, záhradníkov, zváračov a kuričov

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 10:23 • 2 min
Väzni absolvovali kurzy pre kuchárov, záhradníkov, zváračov a kuričov

BRATISLAVA - V minulom roku si v slovenských väzeniach plnilo povinnú školskú dochádzku sedem odsúdených a štúdium na základnej škole absolvovalo 20 osôb.

slovakia

left justify in out

Najviac väzňov (316) v minulom roku absolvovalo štúdium na strednej odbornej škole za účelom získania stredného odborného vzdelania. TASR o tom informoval riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

 

Z iných foriem vzdelávania odsúdených až 71 absolvovalo kurz pre negramotných a 173 osôb zase rekvalifikačný kurz, napríklad kurz záhradníka - ošetrovania zelene a údržby zelene, absolvovalo 27 odsúdených mužov. Ďalej kurz kuchára absolvovalo 88 mužov a 15 odsúdených žien. Zváračského kurzu sa zúčastnilo 28 mužov a práce s počítačom dovedna 15 odsúdených.

 

Jedna žena a traja odsúdení muži v minulom roku absolvovali kurz na zvýšenie alebo rozšírenie kvalifikácie, a to konkrétne kurz kuriča kotlov V. triedy. Z iných kurzov 70 odsúdených mužov absolvovalo kurz "Právo na každý deň".

Celkovo bolo k 31. decembru 2015 v slovenských ústavoch 1346 obvinených a 8567 odsúdených.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies