Väznený primátor Machačkaly sa v cele pokúsil o samovraždu

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 10:04 • 2 min
Väznený primátor Machačkaly sa v cele pokúsil o samovraždu

MOSKVA - Zatknutý primátor dagestanskej metropoly Machačkala, ktorý je vo vyšetrovacej väzbe pre podozrenie z vraždy, si prerezal žily. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Said Amirov sa pokúsil o samovraždu v noci na stredu, pričom použil jednorazovú žiletku. Väzenskí dozorcovia, ktorí si to včas všimli, mu poskytli prvú pomoc. Amirov je v súčasnosti v nemocnici a jeho stav je uspokojivý.

Vyšetrovatelia obvinili Amirova zo zorganizovania vraždy policajného vyšetrovateľa Arsena Gadžibekova, avšak podozrivý je aj zo založenia kriminálneho zoskupenia, ktoré sa podieľalo na viacerých vraždách a obchodovaní s drogami.

K zadržaniu primátora došlo 1. júna v Machačkale, odkiaľ ho ešte v deň letecky dopravili do Moskvy a uvalili naňho dvojmesačnú väzbu. Amirov obvinenia popiera.

Spolu s Amirovom zadržali 1. júna aj ďalších desať zamestnancov tamojšej mestskej správy pre podozrenie z organizácie kriminálneho zoskupenia, ktoré sa podieľalo na viacerých vraždách a obchodovaní s drogami.

Ako dnes uviedol hovorca Vyšetrovacieho výboru Michail Bastrykin, celá operácia sa pripravovala dva roky a vyšetrovatelia musia nájsť dôkazy na celý rad podozrení zo spáchania veľmi závažných trestných činov, ktoré údajne spáchal Amirov so spoločníkmi.

Amirov podľa vyjadrenia advokáta považuje svoju kauzu za spolitizovanú. "On má autoritu, ľudia ho majú v úcte a vážia si ho. A niektorým je nepohodlný," uviedol advokát Mark Kruter a spresnil, že táto situácia nastala, keď sa zmenilo republikové vedenie. Advokát uviedol, že jeho klient bol terčom najmenej 15 pokusov o atentát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies