Väzneného ruského magnáta Chodorkovského čakajú ďalšie obvinenia

NETKY.SK • 7 December 2013, 13:07 • 2 min
Väzneného ruského magnáta Chodorkovského čakajú ďalšie obvinenia

MOSKVA - Nový prípad má zahŕňa prepratie desiatich miliárd dolárov v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Ruská prokuratúra dnes oznámila, že uväznený magnát Michail Chodorkovskij bude čeliť novým obvineniam za pranie špinavých peňazí. Informovala o tom agentúra DPA.

Námestník generálneho prokurátora Alexader Zviagincev povedal, že početné prípady porušenia zákona vzťahujúce sa k osobe zakladateľa dnes nefunkčnej spoločnosti Jukos stále vyšetrujú.

"Právne vyhliadky sú dobré,"
konštatoval Zviagincev.

Tlačová agentúra Interfax, odvolávajúca sa na nemenovaný zdroj, uviedla, že nový prípad zahŕňa prepratie desiatich miliárd dolárov v zahraničí. Tohto prečinu sa mal dopustiť Chodorkovskij spolu s niekoľkými nemenovanými komplicmi.

Chodorkovského zatkli 25. októbra 2003. V tom čase najbohatší Rus patril k hlasným kritikom prezidenta Vladimira Putina.

Na prvom súdnom procese v roku 2005 ho uznali vinným z daňových únikov a podvodu. O päť rokov neskôr ho odsúdili aj za spreneveru. Trest mu neskôr skrátili, prepustiť by ho mali v auguste 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies