Väzneného bývalého bojovníka IS obvinili z účasti na zabití 6 ľudí

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 15:06 • 2 min
Väzneného bývalého bojovníka IS obvinili z účasti na zabití 6 ľudí

HAMBURG - Nemecký občan, ktorý si v súčasnosti odpykáva trest za členstvo v teroristickej skupine Islamský štát (IS), bol obvinený v prípade spoluúčasti na vražde piatich príslušníkov sýrskych bezpečnostných zložiek a sunnitského duchovného, ktorá sa odohrala v sýrskej Palmýre v roku 2015.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný nemenovaný muž má rodičov z Ghany a pochádza z mesta Brémy na severe Nemecka. V júli 2016 ho odsúdili na tri roky väzenia za členstvo v zahraničnej teroristickej organizácii a porušenie medzinárodného dohovoru o kontrole zbraní.

 

Zábery natočené na video dokazujú, že Nemec sa spoločne s ďalšími členmi IS zúčastnil na vražde šiestich osôb na námestí v sýrskej Palmýre. Video sa objavilo po jeho prvom usvedčení, dodal Wantzen.

 

Mladý muž konvertoval na islam ako 20-ročný a zradikalizoval sa počas svojho pobytu vo väzení, uvádza sa v súdnych spisoch.

 

Na cestu do Sýrie sa vydal v roku 2015 a dostal sa tam cez Turecko. V Sýrii sa prihlásil do výcvikového strediska IS, zakrátko ho však praktiky skupiny znechutili a o necelé tri mesiace ušiel späť do Turecka. Mladíka zadržali na letisku v Brémach po prílete do Nemecka.

 

Súd, ktorý muža odsúdil, v tom čase zároveň uviedol, že tento bývalý zahraničný bojovník sa napravil a poskytol dôkazy o ďalších zločinoch spáchaných IS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona