Väznená britská humanitárna pracovníčka bude v Iráne čeliť novým obvineniam

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 14:26 • 2 min
Väznená britská humanitárna pracovníčka bude v Iráne čeliť novým obvineniam

LONDÝN - Britská humanitárna pracovníčka iránskeho pôvodu Nazarin Zaghariová-Ratcliffeová, ktorá bola v roku 2016 odsúdená na päť rokov väzenia za údajné úsilie o zvrhnutie iránskej vlády, bude čeliť obvineniam za šírenie propagandy. Informovala o tom spravodajská televízia BBC.

slovakia

left justify in out

Zaghariovej-Ratcliffeovej podľa spravodajskej televízie Sky News na sobotňajšom súdnom procese oznámili, že bolo voči nej vznesené ďalšie obvinenie, ktoré následne poprela.

 

Podľa pondelkového vyhlásenia iniciatívy za oslobodenie tejto humanitárnej pracovníčky sudca zároveň 40-ročnej Britke povedal, že bude pravdepodobne uznaná za vinnú.

 

V nedeľu humanitárnej pracovníčke s dvojitým občianstvom povolili zatelefonovať "novému britskému veľvyslancovi (Robertovi Macaireovi) v Iráne. Išlo o prvý kontakt s ambasádou, ktorý jej povolili za dva roky," uviedla vo vyhlásení iniciatíva za oslobodenie Zaghariovej-Ratcliffeovej.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies