Väzňa v štáte Missouri popravili za vraždu susedky

NETKY.SK • 6 August 2014, 08:59 • 2 min
Väzňa v štáte Missouri popravili za vraždu susedky

BONNE TERRE - Väzňa v americkom štáte Missouri popravili za znásilnenie a zabitie susedky z roku 1995, pričom bola v USA použitá smrtiaca injekcia prvýkrát od minulomesačnej nevydarenej popravy v štáte Arizona.

slovakia

left justify in out

Správa väzníc v Missouri dnes skoro ráno informovala, že Michael Worthington bol vyhlásený za mŕtveho krátko po polnoci. Je to v poradí siedmy väzeň v Missouri popravený tento rok, pripomenula agentúra AP. Muža odsúdili na smrť za útok na Melindu "Mindy" Griffinovú v roku 1995 počas vlámania do jej domu. Najvyšší súd USA a guvernér Missouri odmietli popravu zastaviť.

 

Worthingtonovi právnici v žiadosti o zastavenie popravy uviedli ako argumenty popravu v Arizone a dve ďalšie, ktoré boli zbabrané v štátoch Ohio a Oklahoma, ako aj tajnosti okolo látok používaných v smrtiacich injekciách v Missouri.

 

V júli v Arizone zomieral Joseph Wood (55) po podaní smrtiacej injekcie dve hodiny. Podľa obhajcov odsúdeného sa Wood nadýchol vyše 600-krát, kým zomrel. Dvojnásobný vrah zabil v roku 1989 svoju bývalú priateľku, ktorá ho opustila, a jej otca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies