Vážna nehoda v Košiciach: Pri zrážke s osobným autom sa ťažko zranil 44-ročný motorkár

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 13:19 • 2 min
Vážna nehoda v Košiciach: Pri zrážke s osobným autom sa ťažko zranil 44-ročný motorkár

KOŠICE - Ťažké zranenie utrpel 44-ročný vodič motocykla pri zrážke s autom, ku ktorej došlo v pondelok (10.3.) popoludní v Košiciach.

slovakia

left justify in out

K nehode podľa polície došlo na križovatke ulíc Popradská a Trieda KVP, keď 55-ročný šofér vozidla zn. Škoda Fabia nedal prednosť vodičovi motorky zn. Honda pri odbočovaní vľavo.
     

"Motocyklista utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia až šesť mesiacov, vodič vozidla vyviazol bez zranení. U oboch účastníkov dopravnej nehody požitie alkoholu policajti nezistili," informovala dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. 
      

Polícia pripomína, že s teplejším počasím pribúdajú na cestách práve motorkári. Tí, ako aj ostatní vodiči, by preto mali dbať na bezpečnosť. Najčastejšou príčinou, ktorá sa podpísala pod minuloročné nehody motocyklistov, bolo porušenie povinnosti vodiča. Sem patrí aj povinnosť používať počas jazdy na hlave riadne upevnenú ochrannú prilbu. V štatistike príčin nehôd je na druhej priečke prekročenie dovolenej rýchlosti jazdy. "Vodiči motocyklov by nemali preceňovať svoje schopnosti a nepodceňovať riziká rýchlej jazdy. V každom prípade je to práve rýchlosť, ktorá u vodičov motoriek rozhoduje o bytí alebo nebytí," uviedla Mésarová. 
      

Vodiči ostatných motorových vozidiel by si mali uvedomiť, že motocyklisti jazdia veľmi často vyššou ako povolenou rýchlosťou a predchádzajú autá sprava aj zľava. Motocyklistov možno ľahko prehliadnuť a pri ich predbiehaní je potrebné dodržiavať bezpečný odstup, varuje polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies