Vážna nehoda autobusu v Španielsku: Najmenej deväť mŕtvych!

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 11:52 • 2 min
Vážna nehoda autobusu v Španielsku: Najmenej deväť mŕtvych!

MADRID - Deväť ľudí prišlo dnes o život pri ťažkej dopravnej nehode autobusu verejnej dopravy pri španielskom meste Ávila, asi 110 kilometrov na severozápad od Madridu. Najmenej 21 ďalších utrpelo vážne zranenia, citovali médiá políciu. Vodič vyviazol bez zranenia.

slovakia

left justify in out

Autobus s približne 30 cestujúcimi išiel podľa niektorých cestujúcich prirýchlo a v zákrute na diaľnici N-403 južne od Ávily sa prevrátil, informovala na svojom webe britská televízia Sky. Záchranári po príchode na miesto vyťahovali niekoľko cestujúcich, ktorí uviazli v troskách vozidla. 

Autobus miestnej dopravnej spoločnosti Cevesa zabezpečuje dopravu medzi severom a juhom provincie Ávila, medzi mestami Serranillos-Ávila. Záchranárov upozornili na nehodu okoloidúci vodiči okolo 8.30 h. Totožnosť obetí nie je známa, ale podľa prvých správ sa v autobuse nachádzali cestujúci z dedín po trase autobusu.

K podobne ťažkej dopravnej nehode došlo v Španielsku pred vyše piatimi rokmi. V apríli 2008 sa v juhošpanielskej provincii Málaga zrazil turistický autobus s dodávkou, o život prišlo deväť fínskych turistov a zranených bolo ďalších 22 ľudí, pripomenula agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies