Vážna nehoda autobusu na diaľnici A4 neďaleko Erfurtu: Jeden mŕtvy a 15 ťažko zranených

NETKY.SK • 30 Október 2015, 18:05 • 2 min
Vážna nehoda autobusu na diaľnici A4 neďaleko Erfurtu: Jeden mŕtvy a 15 ťažko zranených

ERFURT - Päťročné dieťa prišlo dnes o život pri vážnej havárii plne obsadeného autobusu s rakúskym evidenčným číslom, ku ktorej došlo na diaľnici A4 neďaleko Erfurtu, hlavného mesta nemeckej spolkovej krajiny Durínsko.

slovakia

left justify in out

Ďalších 15 osôb v autobuse utrpelo vážne zranenia, informovala televízia MDR.


Podľa nej sa v autobuse smerujúcom do Drážďan nachádzalo 59 detí a mladých ľudí z nemeckej spolkovej krajiny Sasko a Rakúska. Dve z nich utrpeli veľmi vážne zranenia a vrtuľníkom ich previezli do nemocnice.


Okolnosti nehody zatiaľ nie sú presne známe. Podľa prvých informácií autobus predbiehal približne 100 metrov pred diaľničným výjazdom Erfurt-Vieselbach nákladné auto, pričom pri zaraďovaní sa do pravého pruhu zišiel z cesty, narazil do svahu a prevrátil sa na ľavý bok.


Diaľnicu A4 smerom na Drážďany v úseku Erfurt-West - Nohra uzatvorili, čím vznikla niekoľkokilometrová zápacha.


Nehoda sa stala okolo 14.45 h. V autobuse z rakúskeho Riedu bolo podľa MDR aj päť dospelých. Viezla sa v ňom aj trieda ôsmakov, ktorá sa vracala z dvojtýždňového školského výletu z Anglicka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies