Väzňa na úteku policajti dolapili! Behan mal dobre premyslenú skrýšu

NETKY.SK • 8 Október 2016, 12:07 • 2 min
Väzňa na úteku policajti dolapili! Behan mal dobre premyslenú skrýšu

BRATISLAVA - Ľubomír Behan je späť vo väzení. Polícii sa podarilo odhaliť jeho skrýšu.

slovakia

left justify in out

Ukrýval sa v dome svojho otca v dedine Ostrov pri Piešťanoch, kde mu pripravili špeciálny úkryt v podlahe. Trestne stíhaný z napomáhania väzňovi bude aj jeho otec. Zadržanie už potvrdila aj krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. 

 

"Dnes o 3.35 hodine bol aj na základe operatívnych informácií Zboru väzenskej a justičnej stráže zadržaný príslušníkmi Policajného zboru odsúdený Ľubomír Behan, ktorý sa dňa 2. júna vzdialil z pracoviska mimo ústavu. Následne bol o 5.45 hodine dodaný do ústavu Leopoldov. Po vykonaní dôkladnej osobnej prehliadky bol odsúdený umiestnený do oddielu s bezpečnostným režimom. Zároveň boli voči jeho osobe zo strany ústavu prijaté primerané bezpečnostné opatrenia," uviedol dnes pre TASR riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS Adrián Baláž.

 

Z leopoldovskej väznice Behan ušiel 2. júna krátko po ôsmej hodine, počas prác na oprave strelnice mimo stráženej časti leopoldovskej väznice. Vo výkone trestu bol pre trestný čin lúpeže, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia. Väčšinu z uloženého trestu mal ešte pred sebou.

 

Polícia neúspešne pátrala po utečenom väzňovi z leopoldovskej väznice už koncom septembra. Stopu po ňom našla v obci Ostrov pri Piešťanoch, kde sa mal skrývať v dome svojho otca. Akcia prebiehala vtedy podľa vyjadrenia krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Martiny Kredatusovej od nočných hodín, pričom bol do pátrania zapojený aj vrtuľník ministerstva vnútra.

 

Ľubomírovi Behanovi hrozí obvinenie z marenia výkonu úradného rozhodnutia a jeho otcovi obvinenie z napomáhania väzňovi na úteku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies