Vážna dopravná nehoda v Maškovej: Dieťa (5) previezol do nemocnice vrtuľník

NETKY.SK • 9 September 2014, 17:42 • 2 min
Vážna dopravná nehoda v Maškovej: Dieťa (5) previezol do nemocnice vrtuľník

MAŠKOVÁ - Po dopravnej nehode potreboval dnes v obci Mašková v okrese Lučenec okamžitý zásah leteckých záchranárov päťročný chlapec. Ako TASR informovala hovorkyňa Air Transport Europe (ATE) Zuzana Turočeková, dieťa previezli do martinskej nemocnice.

slovakia

left justify in out

Banskobystrická posádka leteckých záchranárov dnes letela na pomoc chlapcovi s vážnymi poraneniami hlavy, ktoré utrpel po dopravnej nehode. "Chlapec mal poranenia viacerých častí tela, najmä hlavy. Primárne ho ošetrila zasahujúca posádka rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho po prílete vrtuľníka odovzdala lekárovi leteckých záchranárov. Dieťa v umelom spánku pripravili na letecký prevoz a transportovali do martinskej nemocnice," informovala Turočeková.

 

Chlapec vybehol na križovatke spoza autobusu. "Tam ho zrazil vodič osobného auta jazdiaci v protismere. Chlapec sa vyšmykol mame a chcel prejsť cez cestu. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Do vyšetrovania bol prizvaný znalec z odboru cestnej dopravy. Miera zavinenia je v štádiu vyšetrovania. Prítomnosť alkoholu u vodiča zistená nebola," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies