Vážna dopravná nehoda pri Sabinove: O život prišiel iba 19-ročný mladík

NETKY.SK • 2 September 2016, 09:34 • 2 min
Vážna dopravná nehoda pri Sabinove: O život prišiel iba 19-ročný mladík

ROŽKOVANY – K smrteľnej dopravnej nehode došlo v stredu v noci v obci Rožkovany v okrese Sabinov. Zomrel pri nej mladý 19-ročný vodič, tri spolujazdkyne utrpeli ťažké poranenia a sú v umelom spánku.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniel Džobaník, k nehode došlo krátko pred pol desiatou v noci za križovatkou s obcou Miľpoš.

 

Motorové vozidlo Honda Civic jazdiace v smere na Lipany pri predchádzaní vozidla Škoda Fabia narazilo pri zaradení do pravého jazdného pruhu prednou časťou do vozidla vedeného 21-ročným vodičom z Bodoviec.

 

Dôsledkom toho Škoda Fabia zišla z cesty a narazila do stromu, pričom sa auto následne odrazilo späť na komunikáciu, kde zostalo stáť. Vozidlo Honda Civic po kontakte takisto zišlo z cesty, kde narazilo prednou časťou vozidla do iného stromu a zostalo stáť na trávnatom poraste.

 

Dôsledkom zrážky utrpel 19-ročný vodič Hondy Martin F. z Bodoviec zranenia, ktorým v noci v prešovskej nemocnici podľahol. Jeho tri spolujazdkyne vo veku 15- až 17 rokov z Bodoviec a Šarišských Sokoloviec utrpeli ťažké poranenia a sú v umelom spánku hospitalizované na ARO Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove.

 

„Rozsah ich poranení je zatiaľ neznámy,“ uviedol Džobaník s tým, že 21-ročný vodič ani jeho 19-ročný spolujazdec vo vozidle Škoda Fabia pri zrážke neutrpeli žiadne zranenia.

 

„Dychová skúška u vodiča Fabie bola negatívna, u nebohého vodiča bol nariadený odber krvi a zároveň bude vykonaná zdravotno–bezpečnostná pitva. Vozidlá pre účely vyšetrovania zaisťované neboli,“ dodal policajný hovorca. Celková hmotná škoda na vozidlách je päťtisíc eur. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies