Vážna dopravná nehoda na košickom letisku: Chodec utrpel ťažké zranenia

NETKY.SK • 13 Október 2016, 10:50 • 2 min
Vážna dopravná nehoda na košickom letisku: Chodec utrpel ťažké zranenia

KOŠICE - Pri košickom letisku došlo v utorok (11.10.) k vážnej dopravnej nehode. Vozidlo tam zrazilo chodca a to i napriek tomu, že policajti ho odtiaľ predtým odviedli. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

"K nehode došlo v nočných hodinách v úseku cesty Pereš - Letisko Košice. Ešte pred nehodou tohto chodca zjavne pod vplyvom alkoholu policajti odprevadili až do miesta jeho bydliska, nakoľko býval neďaleko a na základe oznámenia občana, že na vozovke sa nachádza osoba. Chodec sa po takmer dvoch hodinách na miesto vrátil, kde spoza okraja cesty náhle vošiel do jazdnej dráhy vodičovi vozidla bez toho, aby sa presvedčil, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva," uviedla Mésarová.

 

Chodec pri nehode utrpel ťažké zranenia. V dychu mu policajti namerali viac ako tri promile alkoholu. U vodiča podľa krajskej policajnej hovorkyne požitie alkoholu zistené nebolo.

 

Polícia v tejto súvislosti pripomína, že každý účastník premávky je podľa zákona povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil jej bezpečnosť a plynulosť. Pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, aby neohrozil na živote a zdraví seba a ostatných, nespôsobil sebe a ostatným škody na majetku.

 

"Akákoľvek aktivita Policajného zboru, či už ide o preventívne akcie, napomenutia, alebo varovania zo strany polície nie je účinná bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky," dodala Mésarová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies