Vážna diagnóza spôsobovala chlapcovi nekontrolovateľné záchvaty smiechu

NETKY.SK • 21 Máj 2017, 12:42 • 2 min
Vážna diagnóza spôsobovala chlapcovi nekontrolovateľné záchvaty smiechu

Hovorí sa, že smiech lieči, lenže aj v tomto prípade platí všetko s mierou. Keď 9-ročný Justin Cho z Kalifornie dostával záchvaty smiechu aj v situáciách, ktoré smiešne neboli, začalo sa to jeho rodičom zdať prinajmenšom podivné.

slovakia

left justify in out

Najskôr časté záchvaty smiechu prisudzovali jeho veselej povahe, lenže keď sa Justin začal smiať aj pri zaspávaní alebo keď bol naozaj veľmi unavený, vzali ho radšej do nemocnice.

 

Lekári mu vykonali potrebné vyšetrenia a prišli na to, že za jeho nekontrolovateľnými výbuchmi smiechu môžu epileptické záchvaty. Že ste o tom ešte nepočuli? Niet divu, pretože je to naozaj veľmi vzácna forma epilepsie, ktorá sa nazýva gelolepsia.

 

obrazok

 

Mimo tejto choroby mu lekári tiež diagnostikovali nádor na mozgu, ktorý mal pravdepodobne už od narodenia. Keď sa lekári rodičov Justina snažili presvedčiť k veľmi náročnej a nebezpečnej operácii, razantne to zamietli a urobili dobre. Justin na túto operáciu bol ešte príliš malý, preto radšej počkali niekoľko rokov, aby operácia mohla prebehnúť bez nutnosti otvorenia lebky. Počas operácie lekári boli nútení použiť mikroskopické zariadenia, vďaka ktorým cez malý otvor nádor odstránili.

 

Zatiaľ je aj liečba Justinových epileptických záchvatov úspešná a žiadny podobný záchvat sa neobjavil už pol roka.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona