Vazil Hudák by mal byť splnomocnencom vlády pre rozpočet EÚ

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 16:56 • 2 min
Vazil Hudák by mal byť splnomocnencom vlády pre rozpočet EÚ

BRATISLAVA - Bývalý štátny tajomník ministerstva financií a exminister hospodárstva Vazil Hudák bude naďalej pokračovať v službách štátu.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu ministra financií Petra Kažimíra by mal totiž v rámci jeho rezortu nastúpiť na funkciu splnomocnenca vlády pre vyjednávanie rozpočtu Európskej únie. Vládny kabinet by mal zároveň schváliť návrh štatútu tohto splnomocnenca.


Vazil Hudák by mal mať v novej funkcii na starosti koordináciu aktivít voči inštitúciám Európskej únie a poradným orgánom únie počas vyjednávania únijného rozpočtu. Koordinovať by mal tiež komunikáciu medzi slovenským a európskym parlamentom v súvislosti s vyjednávaním rozpočtu a taktiež by mal zastrešovať komunikáciu tejto témy s médiami.


Splnomocnenec bude pôsobiť v rámci organizačnej štruktúry Ministerstva financií SR, ktoré bude zabezpečovať úlohy spojené s organizačným, administratívnym a materiálno-technickým zabezpečením činnosti splnomocnenca. Výdavky na činnosť splnomocnenca vrátane platových náležitostí budú financované z rozpočtovej kapitoly rezortu financií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies