Väzenie za útok nožom na družku

NETKY.SK • 27 August 2014, 14:48 • 2 min
Väzenie za útok nožom na družku

BANSKÁ BYSTRICA - Trest šesť rokov odňatia slobody nepodmienečne za zločin ublíženia na zdraví potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 44-ročného Júliusa Pehela z Rimavskej Píly v okrese Revúca.

slovakia

left justify in out

Opitý Pehel po hádke napadol nožom svoju družku a spôsobil jej ťažké zranenie dutiny hrudnej, ohrozujúce život.

S družkou o sedem rokov staršou žil Pehel v jej byte v Tisovci, mestská časť Rimavská Píla necelý rok. V polovici januára sa pohádali pre jeho prácu v Bratislave. V deň konfliktu Pehel vypil asi päť litrov vína a štyri štamperlíky 72-percentného alkoholu. Po útoku na ženu sa snažil zastaviť krvácanie a privolal pomoc. Pehel na súde priznal, že družku Danku zranil, ale tvrdil, že keby nebolo alkoholu, nikdy by ju nebol napadol. Družka utrpela bodné zranenie hrudníka s vnútorným krvácaním, pričom nôž zasiahol žalúdok, dve hlavné artérie sleziny a iné, z čoho sa žena liečila takmer tri mesiace a bola v ohrození života. 


Okresný súd v Rimavskej Sobote uložil Pehelovi za ťažké ublíženie na zdraví trest šesť rokov odňatia slobody. Proti verdiktu sa odvolal prokurátor i Pehel. Žalobca požadoval prísnejší trest, pretože Pehel bol v minulosti dva razy trestaný. Obžalovaný naopak požadoval nižší trest vzhľadom na priznanie a ďalšie poľahčujúce okolnosti. 


Odvolací senát označil rozsudok za zákonný, trest primeraný a odvolania zamietol. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies