Väzeň našiel v cele návod na výrobu bomby, podobných prípadov v Belgicku pribúda

NETKY.SK • 9 Január 2017, 16:26 • 2 min
Väzeň našiel v cele návod na výrobu bomby, podobných prípadov v Belgicku pribúda

BRUSEL – Väzeň v jednej z bruselských väzníc našiel v cele návod na výrobu bomby. Tvrdí, že nebol adresátom tohto návodu a informoval o ňom svojho advokáta.

slovakia

left justify in out

Napísal to dnes flámsky denník Het Laatste Nieuws, pričom upozornil, že počet podobných prípadov v belgických väzniciach stúpa.

 

V decembri našiel návod na výrobu bomby mladý odsúdenec v cele bruselskej väznice Saint-Gilles. Prekvapilo ho to, a tak upovedomil svojho advokáta, ktorý upozornil políciu. Tá celú záležitosť momentálne vyšetruje.

 

Podľa doterajších informácii bol návod adresovaný inému väzňovi a omylom sa dostal do nesprávnej cely. Informoval o tom belgický denník La Libre Belgique citujúci Het Laatste Nieuws.

Belgický minister spravodlivosti Koen Geens dnes potvrdil nájdenie tohto návodu a považuje to za úspech. "Návod sme našli, čo dokazuje, že monitorovanie radikálov v našich väzniciach dobre funguje a mali by sme v tejto práci pokračovať," uviedol vo vysielaní belgickej rozhlasovej stanice RTL.

 

"Vykonávame viac kontrol v celách a prijímame ďalší personál, napríklad psychológov a odborníkov na islam. Je dôležité, aby sme našli dostatočne dobre vyškolených pracovníkov," vysvetlil minister. Dodal, že radikalizácia moslimov vo väzniciach je vážnym problémom nielen v Belgicku, ale aj vo Francúzsku a Spojenom kráľovstve.

 

Belgické ministerstvo spravodlivosti vyčlenilo na boj proti radikalizácii päť miliónov eur, ale podľa belgických médií sa táto suma, ako aj prijaté opatrenia ukazujú ako nedostatočné. Správcovia väzníc dostávajú každodenne správy o náboženskej radikalizácii v detenčných centrách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies