Väzňa, ktorý utiekol z väzby v Rimavskej Sobote chytili v Maďarsku

NETKY.SK • 8 November 2016, 13:55 • 2 min
Väzňa, ktorý utiekol z väzby v Rimavskej Sobote chytili v Maďarsku

RIMAVSKÁ SOBOTA – V rámci cezhraničnej spolupráce bol dnes v podvečerných hodinách v Maďarsku v obci Ózd zadržaný odsúdený, ktorý sa nevrátil z lekárskeho ošetrenia späť na otvorené oddelenie Sabová v Rimavskej Sobote.

slovakia

left justify in out

„Po vykonaní neodkladných úkonov bude dodaný späť na územie Slovenskej republiky do výkonu trestu," informoval dnes TASR riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

 

Zadržanie TASR potvrdil aj riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Banskej Bystrici Štefan Šurka, podľa ktorého polícia vykonala niekoľkohodinové pátranie na území mesta Rimavská Sobota. „Jedna z verzií bola, že táto osoba uniká na osobnom motorovom vozidle smerom na hraničný priechod Abovce do Maďarska. Bola zachytená hliadkou PZ a vykonali sme cezhraničné prenasledovanie. V súčinnosti s orgánmi maďarskej polície sme vykonali pátranie na mieste, kde bolo auto odstavené,“ uviedol riaditeľ.

 

Podľa jeho slov je na škodu veci, že toto pátranie polícii nebolo oznámené z ústavu pre výkon trestu odňatia slobody, ale občiankou na linku 158. „Oznámila, že pri dome vidí pohybovať sa Igora Horvátha, o ktorom vie, že je väzňom a je oblečený vo väzenskom odeve,“ dodal Šurka s tým, že na základe oznámenia začali policajti ihneď konať.

 

Dvadsaťjedenročný odsúdený sa dnes do otvoreného oddelenia nevrátil z lekárskeho ošetrenia v Rimavskej Sobote. „Vo výkone trestu odňatia slobody sa nachádzal pre spáchanie prečinu usmrtenia z nedbanlivosti počas autonehody, za čo mu bol uložený nepodmienečný trest v trvaní 30 mesiacov so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Lehotu na podmienečné prepustenie by splnil 16. februára budúceho roku. Koniec trestu má mať 16. mája 2018. Na základe uvedeného bolo voči odsúdenému začaté pátranie v súčinnosti s PZ," spresnil dnes pre TASR Baláž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies