Väzeň Ľubomír Behan je na úteku už tri mesiace

NETKY.SK • 2 September 2016, 15:54 • 2 min
Väzeň Ľubomír Behan je na úteku už tri mesiace

TRNAVA – Polícia už tri mesiace pátra po odsúdenom Ľubomírovi Behanovi, ktorý utiekol počas prác na oprave strelnice mimo prísne stráženej časti leopoldovskej väznice. Za mrežami bol pre trestný čin lúpeže, za čo mu súd uložil trest odňatia slobody v trvaní osem rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia.

slovakia

left justify in out

Polícia podľa trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej v rámci pátrania preverovala všetky informácie od občanov, ako aj všetky informácie získané po operatívnej línii, pátranie po väzňovi na úteku však naďalej trvá. V súvislosti s útekom Ľubomíra Behana začala polícia ešte v júli trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a porušovanie dozornej služby. Vyšetrovanie podľa Kredatusovej pokračuje, polícia vykonáva potrebné úkony, nikoho z väzenských dozorcov zatiaľ neobvinila. Trojica dlhoročných dozorcov však vzápätí po úteku väzňa prišla o prácu, podľa generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana neboli na svojich miestach a neplnili si svoje povinnosti. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská útek väzňa označila za zlyhanie jednotlivcov, nešlo podľa jej vyjadrenia o systémovú chybu.

 

24-ročný Ľubomír Behan si svoj trest odpykával v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Utiekol 2. júna počas prác v tesnom susedstve ústavu. V deň úteku ho hľadali desiatky policajtov, psovodov so psami aj policajný vrtuľník.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies