Väzba pre Dušana K. ostáva naďalej v platnosti, podľa obvineného je to trest pre celú rodinu

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 17:10 • 2 min
Väzba pre Dušana K. ostáva naďalej v platnosti, podľa obvineného je to trest pre celú rodinu

PEZINOK - Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. ostáva vo väzbe. Rozhodla o tom dnes sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Pamela Záleská, keď zamietla jeho žiadosť o prepustenie. Účel väzby podľa sudkyne nie je možné nahradiť dohľadom probačného a mediačného úradníka.

slovakia

left justify in out

Zároveň zamietla návrh obžalovaného na zloženie peňažnej záruky 70 000 eur a jeho písomný sľub. Dušan K., ktorý čelí súdnemu procesu pre viaceré skutky, je vo väzbe od októbra 2020 z dôvodu hrozby ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti.

Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, ktorý dnes rozhodoval o žiadosti obžalovaného o prepustenie z väzby, to uviedol aj prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Michal Šúrek. 

 

img

 

Šúrek v tejto súvislosti povedal, že Dušan K. mimo iného čelí obvineniu v ďalších dvoch trestných veciach. V aktuálnom súdnom konaní podľa neho ešte nebolo ukončené všetko dokazovanie. "V súvislosti s uvedeným navrhujem žiadosť obžalovaného zamietnuť," povedal.

Obžalovaný v žiadosti o prepustenie z väzby, ktorú podal v pondelok 12. júla argumentoval, že v rámci súdneho procesu už boli vypočutí viacerí svedkovia, na výpovediach ktorých je postavená obžaloba. Hrozba ovplyvňovania svedkov preto podľa neho v jeho prípade odpadá. "Moja kolúzna väzba je trestom aj pre moju rodinu," povedal Dušan K.

 

img


Pokiaľ ide o hrozbu pokračovania v trestnej činnosti, Dušan K. zdôraznil, že sa vzdal funkcie špeciálneho prokurátora a ako radový prokurátor má pozastavený výkon funkcie. V žiadosti tiež obžalovaný poukázal na medializované podozrenia na manipulácie vyšetrovania sledovaných trestných káuz. Zároveň kritizoval prokurátora, že nariadil zaistenie bankových účtov, na ktoré chodí plat jemu aj jeho manželke.

 

"Manželka zostala zo dňa na deň bez prostriedkov," vyhlásil Dušan K.

Mohlo by vás zaujímať: Prokurátor chce v procese s Dušanom Kováčikom vypočuť Čižnára, obhajoba exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies