Vátraľovej sa nepáči náboženstvo ako kritérium pre výber migrantov

NETKY.SK • 22 August 2015, 08:25 • 2 min
Vátraľovej sa nepáči náboženstvo ako kritérium pre výber migrantov

BRATISLAVA - S podmienkou, že krajina si bude vyberať utečencov na základe náboženstva, sa vedúca úradu Medzinárodnej organizácie pre migráciu na Slovensku Zuzana Vátraľová ešte nestretla.

slovakia

left justify in out

„Väčšinou krajiny majú kritéria ako napríklad znalosť angličtiny, aby bol ten človek uznaný ako utečenec Úradom vysokého komisára OSN pre utečencov, aby mal v krajine, kam má byť presídlený, nejakých príbuzných,“ priblížila pre agentúru SITA. Ako dodala, nevie si predstaviť, ako si Slovensko 100 kresťanov z táborov v Taliansku a Grécku vyberie.


Prijatie 100 kresťanských utečencov z Talianska a Grécka je príspevok Slovenska k prerozdeleniu migrantov z týchto krajín, ktoré vlne migrantov čelia. Tento počet je podľa predsedu vlády Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka Slovensko schopné integrovať a rovnako to zodpovedá ekonomickým možnostiam. Na tom, koľko utečencov krajiny príjmu, sa ministri vnútra dohodli koncom júla.


Podľa riaditeľky Centra pre výskum etnicity a kultúry Eleny Gallovej Kriglerovej za tým, že Slovensko prijme len kresťanov, je zase „pocit, že nás tu bude niekto ohrozovať“. Nemyslí si, že je správne uprednostňovať iba kresťanských utečencov. Dodala, že „nepochybne majú veľké problémy v tých krajinách, odkiaľ utekajú a majú prečo utekať. Ale zároveň majú problémy aj moslimskí alebo iní utečenci,“ skonštatovala Gallová Kriglerová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies