Vatikánskeho veľvyslanca budú stíhať: Sexuálne zneužíval chlapcov!

NETKY.SK • 26 August 2014, 06:29 • 2 min
Vatikánskeho veľvyslanca budú stíhať: Sexuálne zneužíval chlapcov!

VATIKÁN - Vatikán dnes oznámil, že jeho bývalý veľvyslanec v Dominikánskej republike Josef Wesolowski prišiel o diplomatickú imunitu a miestny justičný systém ho môže súdiť. Wesolowski je obvinený z toho, že sexuálne zneužíval chlapcov, doplnila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi povedal, že Josef Wesolowski ukončil všetky diplomatické aktivity pre Svätú stolicu a stratil k tomu prináležiacu diplomatickú imunitu. Preto "môže byť podrobený súdnemu konaniu zo strany súdov, ktoré nad ním majú osobitné právo".
      

Vatikán odvolal svoj veľvyslanca minulý rok v auguste po tom, ako sa objavili správy, že sexuálne zneužíval malých chlapcov. Vatikánsky tribunál ho v lete uznal vinným podľa cirkevného práva a nariadilo mu návrat do laického stavu. Trestný súdny proces vo Vatikáne má ešte len prísť na rad. Podľa Lombardiho sa Wesolowski nedávno odvolal proti rozhodnutiu zbaviť ho kňazstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies