Vatikánska prokuratúra žiada väzenie pre bývalého riaditeľa detskej nemocnice

NETKY.SK • 10 Október 2017, 07:15 • 2 min
Vatikánska prokuratúra žiada väzenie pre bývalého riaditeľa detskej nemocnice

VATIKÁN - Prokuratúra žiada tri roky väzenia pre bývalého riaditeľa vatikánskej detskej nemocnice Giusepeho Profitiho, ktorý čelí obžalobe zo sprenevery finančných prostriedkov.

slovakia

left justify in out

Tie boli údajne použité na prestavbu luxusného bytu kardinála Tarcisia Bertoneho.

 

Druhým obžalovaným v kauze sprenevery je Massimo Spina, bývalý finančný riaditeľ vatikánskej detskej nemocnice Bambino Gesu. Toho však žiada prokuratúra pre nedostatok dôkazov spod obžaloby oslobodiť. Rozsudky by mali byť vynesené v sobotu.

 

Profiti a Spina mali podľa obžaloby spreneveriť okolo 420-tisíc eur z nadačných prostriedkov nemocnice. Tie mali poslúžiť na rekonštrukciu luxusného apartmánu kardinála Bertoneho, ktorý v rokoch 2002-06 zastával funkciu janovského arcibiskupa a bol aj štátnym sekretárom Vatikánu.

 

Od nástupu pápeža Františka do funkcie sa hlava katolíckej cirkvi intenzívne usiluje postupovať proti dlhodobo netransparentným finančným transakciám v Svätej stolici.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona