Vatikán zdôraznil výzvy na mier v Sýrii

NETKY.SK • 4 September 2013, 14:16 • 2 min
Vatikán zdôraznil výzvy na mier v Sýrii

VATIKÁN - Vatikán zdôraznil dnes výzvy na mier v Sýrii. Pápež František apeloval na katolíkov i nekatolíkov, aby sa v sobotu (7. septembra) zúčastnili na dni pôstu a modlitieb za mier v Sýrii, na Blízkom východe i celom svete.

slovakia

left justify in out

"Nech sa volanie po mieri zdvihne po celej zemi!" vyhlásil pápež pred viac než 50.000 ľuďmi, ktorí sa zhromaždili na prvej generálnej audiencii na Námestí sv. Petra po letnej prestávke. Informovali o tom agentúra AP a Vatikánsky rozhlas.

Vatikán pozval veľvyslancov akreditovaných pri Svätej stolici, aby sa vo štvrtok zúčastnili na brífingu o pápežovom programe pre štvorhodinovú modlitbovú vigíliu plánovanú na sobotňajší večer. Na Námestí sv. Petra sa začne o 19.00 h. Biskupské konferencie po svete oznámili podobne plány na miestne vigílie.

Pápež František v nedávnych vystúpeniach i odkazoch na internete vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby sa usilovalo vyriešiť sýrsky konflikt cestou rokovaní. Odsúdil však tiež použitie chemických zbraní, z ktorého západné veľmoci obviňujú sýrsku armádu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies