Vatikán vyzval Washington na riešenie otázky Guantánama

NETKY.SK • 15 December 2014, 15:27 • 2 min
Vatikán vyzval Washington na riešenie otázky Guantánama

VATIKÁN - Vatikán požiadal Spojené štáty, aby našli "adekvátne humanitárne riešenie" pre väzňov zadržiavaných v tábore na americkej základni Guantánamo na Kube.

slovakia

left justify in out

Výzva odznela na dnešnom stretnutí štátneho sekretára Svätej stolice Pietra Parolina s ministrom zahraničných vecí USA Johnom Kerrym, ktoré sa uskutočnilo vo Vatikáne, informovala agentúra AP.
     

Podľa hovorcu Vatikánu Federica Lombardiho diskutovali Parolin a Kerry aj o úmysle prezidenta USA Baracka Obamu uzavrieť väzenský tábor na Guantáname. Parolin zdôraznil želanie Svätej stolice, aby sa riešeniu otázky tamojších väzňov venovala náležitá pozornosť.
     

Obama už pri nástupe do funkcie pre takmer šiestimi rokmi prisľúbil zrušenie väzenia na Guantáname, ktoré podľa neho poškodzuje obraz USA vo svete. Doteraz to však urobiť nemohol, sčasti pre prekážky v americkom Kongrese. Na Guantáname stále zostáva 136 väzňov.
     

Pápež František opakovane vyzýva krajiny sveta na humánne zaobchádzanie s väzňami a ostro odsudzuje mimosúdne praktiky zadržiavania osôb, hoci Spojené štáty v tejto súvislosti priamo nemenoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies