Vatikán vytvoril e-mailové kontá na gratulácie pápežovi k jeho osemdesiatke

NETKY.SK • 13 December 2016, 16:30 • 2 min
Vatikán vytvoril e-mailové kontá na gratulácie pápežovi k jeho osemdesiatke

VATIKÁN - Pápež František oslávi v sobotu svoje 80. narodeniny. Pri tejto príležitosti Vatikán vyzval veriacich z celého sveta, aby oslávencovi poslali blahoželania na niektorú z e-mailových adries vytvorených v ôsmich jazykoch.

slovakia

left justify in out

Slávnostný deň chce pápež stráviť ako obvykle - len rannú omšu neodslúži vo vatikánskom Dome sv. Marty, ale v Paulínskej kaplnke Apoštolského paláca, a to spolu so všetkými kardinálmi žijúcimi v Ríme. Na zvyšok dňa má naplánovaných niekoľko schôdzok s hlavami štátov a vlád či predstaviteľmi Rímskej kúrie.

 

Aj keď pápež chce, aby jeho narodeninový deň bol dňom obyčajným, iste sa na verejnosti nevyhne skandovaniu "Happy Birthday" či "Tanti auguri" a možno, ako po minulé roky, bude sfukovať aj sviečky na torte darovanej pútnikmi alebo sa bude prizerať flashmobu v podobe argentínskeho tanga.

 

Používatelia internetu majú na odoslanie gratulácie pápežovi na výber adresy v latinčine (PapaFranciscus80@vatican.va), taliančine (PapaFrancesco80@vatican.va), španielčine a portugalčine (PapaFrancisco80@vatican.va), angličtine (PopeFrancis80@vatican.va), francúzštine (PapeFrancois80@vatican.va), nemčine (PapstFranziskus80@vatican.va) či poľštine (PapiezFranciszek80@vatican.va). K dispozícii je aj hashtag #Pontifex80.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies