Vatikán už ponúka bezplatné holenie a sprchovanie pre bezdomovcov

NETKY.SK • 16 Február 2015, 15:15 • 2 min
Vatikán už ponúka bezplatné holenie a sprchovanie pre bezdomovcov

VATIKÁN - Muži aj ženy bez domova sa dnes stavali do radu pred verejnými toaletami pri vatikánskom Námestí svätého Petra, aby využili novú charitatívnu iniciatívu pápeža Františka: bezplatné holenie, strihanie a sprchovanie pre tých, ktorí mali v živote málo šťastia.

slovakia

left justify in out

Vatikánske holičstvo pre bezdomovcov otvorili dnes a 49-ročný Mauro Casubolo bol jedným z jeho prvých zákazníkov. Bradu mal ešte sčervenanú po holení - prvom za obdobie troch týždňov. Ale bol šťastný.
     

"Je to krásne, čo pre nás urobil - pre nás, ktorí žijeme na ulici. Lebo ak sa rozhodneme ísť si hľadať nejakú prácu, môžeme prísť sem a dať si sprchu," povedal.
     

Arcibiskup Konrad Krajewski, ktorý stojí na čele Apoštolského úradu dobročinnosti, vyhlásil, že tento projekt je potrebný, lebo ľuďom bez domova sa ostatní často vyhýbajú pre ich vzhľad.
     

Nápad nainštalovať sprchy na Námestí svätého Petra dostal Krajewski vlani, keď mu istý bezdomovec povedal, že v Ríme je pomerne jednoduché najesť sa v rôznych  charitách, ale nájsť miesto na umytie je problém.
     

Krajewského nápad okamžite získal pápežovu podporu a potom ho rozšírili aj na kadernícke a holičské služby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona