Vatikán umožnil bezdomovcom nocovať v jednom z rímskych kostolov

NETKY.SK • 13 Január 2017, 13:45 • 2 min
Vatikán umožnil bezdomovcom nocovať v jednom z rímskych kostolov

VATIKÁN - Vatikán dovolil bezdomovcom, aby sa pred chladným počasím, ktoré zavládlo v Ríme, uchýlili do jedného z tamojších kostolov.

slovakia

left justify in out

Ako Vatikán spresnil vo svojom dnešnom vyhlásení, v Kostole sv. Kalixta a priľahlých kláštorných budovách, ktoré sa nachádzajú v rímskej štvrti Trastevere, poskytol nocľah asi 30 bezdomovcom - Talianom i cudzincom.

 

Priestory sú vykurované, nachádzajú sa v nich lôžka s prikrývkami a k dispozícii sú aj hygienické služby. V neďalekej polievkarni bezdomovcom po 18.00 h vydávajú teplé jedlo. Do kostola sa môžu uchýliť o hodinu neskôr, od 19.00 h.

 

Kostol otvoril svoje brány bezdomovcom 7. januára a bude im poskytovať miesto na prenocovanie dovtedy, kým v Ríme potrvá chladné počasie.

 

Talianska civilná ochrana dnes vydala varovanie pred teplotami pod bodom mrazu, snežením a silným vetrom. Tento ráz počasia by mal trvať od dnešného večera počas celého víkendu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona