Vatikán sťahuje zdiskreditovaného škótskeho kardinála

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 18:43 • 2 min
Vatikán sťahuje zdiskreditovaného škótskeho kardinála

VATIKÁN - Zdiskreditovanému britskému kardinálovi Keithovi O'Brienovi nariadili odísť na niekoľko mesiacov z domovského Škótska, kde čelí sexuálnemu škandálu. Vatikán o tom informoval v stredajšom vyhlásení, podľa ktorého je účelom pobytu na neuvedenom mieste "duchovná obnova, modlitba a pokánie".

slovakia

left justify in out

O'Brien, ktorý už vo februári odstúpil z čela katolíckej cirkvi v Škótsku, odchádza "z rovnakých dôvodov" ako v prípade jeho neúčasti na marcovom konkláve, a to v súlade s vôľou zvoleného pápeža Františka.

Kardinál sa dostal do problémov po tom, ako sa dostali na verejnosť informácie, podľa ktorých ešte v 80. rokoch sexuálne obťažoval viacerých členov duchovenstva. O'Brien je pritom známy odporom voči zrovnoprávňovaniu homosexuálnych zväzkov. Kardinál sa v marci za svoje činy ospravedlnil, požiadal o odpustenie a stiahol sa z verejného života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies