Vatikán sa v mrazoch stará o bezdomovcom, rozdáva teplé jedlo s spacáky

NETKY.SK • 8 Január 2017, 09:56 • 2 min
Vatikán sa v mrazoch stará o bezdomovcom, rozdáva teplé jedlo s spacáky

RÍM - V čase, keď veľká časť Európy zažíva silné mrazy, sa aj Vatikán rozhodol pomôcť ľuďom bez domova.

slovakia

left justify in out

Pápež František v spolupráci s Úradom apoštolskej charity rozhodol, že tri denné centrá pre bezdomovcov zostanú teraz otvorené 24 hodín bez prestávky.

 

Apoštolský almužník Konrad Krajewski pre agentúru ANSA spresnil, že ak v týchto centrách nebude už žiadne voľné lôžko, "ktokoľvek by zaklopal, nájde sa preňho miesto v teple i jedlo".

 

Pre tých, ktorí nechcú spať v nocľahárni, dal Vatikán k dispozícii spacie vaky vhodné do prostredia, kde je 20-stupňový mráz. Ľudia bez domova budú môcť stráviť noc aj v autách, ktoré poskytne pápežská charita. "Je jasné, že auto nemôže zostať naštartované celú noc. Bolo by to nebezpečné. Ale ako úkryt sa dajú použiť," vysvetlil Krajewski a dodal, že charitné auto na prenocovanie už vo Vatikáne využíva jeden 87-ročný bezdomovec.

 

Krajewski dodal, že "robíme, čo je v našich silách": bezdomovcom v okolí Vatikánu rozdávajú teplú polievku, sendviče i teplú čokoládu. Pomoc je financovaná z darov pre apoštolskú charitu a pri jej distribúcii pomáhajú príslušníci talianskej armády i Pápežskej švajčiarskej gardy.

 

Stredné a južné Taliansko zasiahla v týchto dňoch vlna chladného počasia, ktorej podľahlo viacero ľudí, väčšinou bezdomovcov. Talianska vláda zatiaľ nepotvrdila žiadne z týchto úmrtí, ale talianske médiá o nich obsiahlo informujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies