Vatikán sa pokúsil rozptýliť obavy ohľadne zdravotného stavu Benedikta XVI.

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 09:57 • 2 min
Vatikán sa pokúsil rozptýliť obavy ohľadne zdravotného stavu Benedikta XVI.

VATIKÁN - Vatikán sa vo štvrtok snažil rozptýliť obavy ohľadne zdravotného stavu emeritného pápeža Benedikta XVI. Reagoval tak na vyjadrenia Benediktovho dlhoročného tajomníka, ktoré niektoré médiá interpretovali v tom zmysle, že bývalá hlava katolíckej cirkvi už pomaly umiera.

slovakia

left justify in out

Vatikánsky hovorca Federico Lombardi v tejto súvislosti zdôraznil, že Benedikt XVI. trpí ťažkosťami súvisiacimi s pokročilým vekom, avšak jeho aktuálny zdravotný stav nevzbudzuje "nijaké konkrétne obavy", informovala agentúra AP.

 

Podľa Lombardiho slov emeritného pápeža trápia prirodzené dôsledky staroby, ktorá spôsobuje, že jeho telesná schránka je čoraz krehkejšia. Jeho myseľ je však stále "úplne jasná", prízvukoval hovorca.

 

Znepokojenie vyvolali slová Benediktovho osobného tajomníka Georga Gänsweina. Ten sa v štvrtkovom rozhovore pre taliansky časopis BenEssere vyjadril, že Benedikt je "ako svieca, ktorá pomaly, pokojne zhasína".

 

Podľa Gänsweina sa emeritný pápež napriek svojmu vysokému veku stále modlí, číta si, počúva hudbu, prijíma hostí, diktuje listy a hrá na klavíri.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies