Vatikán prijal zákony, ktoré trestajú za únik informácií či sexuálne násilie

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 14:50 • 2 min
Vatikán prijal zákony, ktoré trestajú za únik informácií či sexuálne násilie

VATIKÁN - Pápež František dôkladne prepracoval zákony platné vo Vatikánskom štáte. Dnes bola schválená legislatíva, ktorá trestá únik vatikánskych informácií a špecificky uvádza ako zločiny voči deťom sexuálne násilie, prostitúciu a prechovávanie detskej pornografie.

slovakia

left justify in out

Zákony sa vzťahujú na ľudí, ktorí žijú a pracujú vo Vatikáne a odlišujú sa od kanonického práva, ktoré univerzálne pokrýva katolícku cirkev, napísala agentúra Associated Press.

Podstatná časť vatikánskeho právneho poriadku vychádza z talianskeho právneho poriadku z roku 1889. Mnohé z opatrení bolo potrebné modernizovať po tom, ako Vatikán podpísal medzinárodné zmluvy ako napríklad Dohovor OSN o právach dieťaťa.

Iné ustanovenia bolo potrebné zosúladiť s medzinárodnými normami v rámci boja proti praniu špinavých peňazí, keďže sa Vatikán usiluje o finančnú transparentnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies