Vatikán potvrdil, že pápež František navštívi v júli Poľsko

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 16:43 • 2 min
Vatikán potvrdil, že pápež František navštívi v júli Poľsko

VATIKÁN - Pápež František navštívi v dňoch 27.-31. júla Poľsko, potvrdil dnes vatikánsky hovorca Federico Lombardi.

slovakia

left justify in out

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi sa zúčastní v Krakove na Svetových dňoch mládeže. Súčasťou pápežovho programu v Poľsku bude aj návšteva významného pútnického miesta krajiny Čenstochovej či niekdajšieho vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau, informovala tlačová agentúra APA.


Za najosobnejší moment pápežovej účasti na Svetových dňoch mládeže označujú znalci bdenie účastníkov s hosťom z Vatikánu, intenzívny čas modlitby a stretnutia s Kristom zdôrazňujúci mládežnícky charakter akcie 30. júla večer. Jedným z vrcholov šesťdňových Svetových dní mládeže by mala byť sv. omša, ktorú bude celebrovať pápež František na samý záver podujatia 31. júla. Po prvý raz sa však s účastníkmi zvíta už 28. júla, v ten istý deň ho očakávajú aj v Čenstochovej a deň neskôr v Auschwitzi-Birkenau.


Na Svetových dňoch mládeže, ktoré sa v Poľsku uskutočnili už v roku 1991, nechýbal vtedajší pápež Ján Pavol II.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona