Vatikán poľavuje, pápež je ochotný zvážiť pôsobenie žien v diakonskej službe

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 16:21 • 2 min
Vatikán poľavuje, pápež je ochotný zvážiť pôsobenie žien v diakonskej službe

VATIKÁN - Pápež František vyjadril dnes pripravenosť vytvoriť komisiu, ktorá by preskúmala možnosť pôsobenia žien v úlohe katolíckych diakoniek. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Úlohu diakonov, katolíckych duchovných s nižším stupňom vysviacky, môžu - rovnako, ako je tomu v prípade kňazov - zastávať len muži. Diakonskú službu však smú na rozdiel od kňazov vykonávať aj ženatí muži.

 

Pápež hovoril o ochote vytvoriť príslušnú komisiu počas dnešného stretnutia s predstaviteľkami ženských reholí. Agentúra AP zdôraznila, že pri tom nespomenul možnosť, že by ženy v budúcnosti mohli pôsobiť aj v kňazskej službe.

 

"Zdá sa mi užitočné mať komisiu, ktorá by aj toto preskúmala," odpovedal pápež na otázku týkajúcu sa možného zostavenia komisie na preskúmanie zapojenia žien do diakonskej služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies