Vatikán odsúdil výroky o gejoch a zemetrasení odvysielané v rozhlase

NETKY.SK • 5 November 2016, 09:11 • 2 min
Vatikán odsúdil výroky o gejoch a zemetrasení odvysielané v rozhlase

RÍM - Vatikán odsúdil pravicovú katolícku rozhlasovú stanicu Radio Maria po tom, ako odvysielala poznámku, že nedávne zemetrasenie v Taliansku bolo "božím trestom" za registrované partnerstvá gejov.

slovakia

left justify in out

Vatikán tieto slová označil za "urážajúce a škandalózne", informoval webový portál BBC.

 

Za kontroverzným výrokom je istý dominikánsky mních, podľa ktorého sériu zemetrasení vrátane toho augustového, ktoré pripravilo o život takmer 300 ľudí, spôsobili ľudské hriechy. Vyhlásil, že medzi ne patrí aj schválenie registrovaných partnerstiev osôb rovnakého pohlavia talianskymi úradmi v máji tohto roka.

 

Vatikán tieto poznámky odmietol ako bezbožné a nemajúce nič spoločné s katolíckou vieroukou. "Pre veriacich sú tieto výroky urážajúce a pre neveriacich zasa škandalózne," uviedol zástupca vatikánskeho Štátneho sekretariátu pre všeobecné záležitosti Giovanni Angelo Becciu, ktorý má blízko k pápežovi Františkovi.

 

Becciu ďalej povedal, že stanica Radio Maria, ktorá už aj v minulosti čelila kritike za antisemitské výroky, musí "zmierniť tón svojho jazyka" a konať v súlade s milosrdným posolstvom cirkvi. Inkriminovaný fráter John Cavalcoli si však stojí za svojím tvrdením, že pri zemetraseniach išlo o boží zásah.

 

Radio Maria zverejnilo na svojej oficiálnej internetovej stránke stanovisko v taliančine, kde sa píše, že dané pohoršujúce výroky neodzrkadľujú názory samotnej stanice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies