Vatikán nechce na Výbore OSN pre mučenie preberať zneužívanie detí kňazmi

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 18:42 • 2 min
Vatikán nechce na Výbore OSN pre mučenie preberať zneužívanie detí kňazmi

ŽENEVA - Dnešné vypočúvanie Svätej stolice na Výbore OSN proti mučeniu by nemalo slúžiť na skúmanie škandálov sexuálneho zneužívania, vyhlásil zástupca Vatikánu Silvano Tomasi na začiatku stretnutia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.
     

Svätá stolica sa pred výbor postavila v rámci bežného preskúmania krajiny. Je to druhé podobné vypočúvanie od februára, keď sa rímskokatolícka cirkev dostala do sporu s Výborom OSN pre práva dieťaťa.
     

Stretnutie, ktoré sa koná dnes a v utorok, by sa malo striktne venovať dohovoru definujúcemu mučenie ako štátom podporované násilie za účelom trestu, nátlaku alebo diskriminácie, vyhlásil Tomasi.
     

Dodal, že prinášanie nových tém by ohrozilo "tých, ktorí sú skutočne zneužívaní, mučení a trestaní".
     

Mimovládne organizácie, vrátane organizácie SNAP, ktorá združuje obete sexuálneho zneužívania páchaného duchovnými, tvrdia, že vlastná správa Vatikánu sa netýkala prípadov obťažovania detí kňazmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona