Emeritný pápež Benedikt XVI. oslávil narodeniny v pápežskej letnej rezidencii

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 18:36 • 2 min
Emeritný pápež Benedikt XVI. oslávil narodeniny v pápežskej letnej rezidencii

VATIKÁN - Emeritný pápež Benedikt XVI. oslávil dnes svoje 88. narodeniny. Oslava prebehla v úzkom kruhu v pápežskej letnej rezidencii Castel Gandolfo naďaleko Ríma, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Vatikánske noviny zverejnili dnes fotografiu oslávenca Benedikta XVI., ako si na záhrade pápežskej rezidencie pripíja na zdravie pollitrovým pohárom piva so skupinou gratulantov z jeho rodného Bavorska. 
     

Na narodeninovú oslavu emeritného pápeža, vlastným menom Josepha Aloisa Ratzingera, podľa snímok vatikánskeho periodika prišli aj jeho brat Georg Ratzinger a dlhoročný osobný asistent Georg Gäswein.
     

Pápež František odslúžil dnes ráno na Benediktovu počesť omšu vo vatikánskom Dome sv. Marty. František podľa svojich slov verí tomu, že Boh podporuje Benedikta a stále mu "dáva veľa radosti a šťastia".
     

Dnes zverejnené zábery z oslavy bývalej hlavy katolíckej cirkvi sú prvým dôkazom toho, že Benedikt XVI. občasne využíva pápežskú letnú rezidenciu aj v súčasnosti. Do Castel Gandolfa sa na niekoľko mesiacov uchýlil aj po svojom odstúpení v roku 2013. 
     

Pápež František odmietol túto cirkevnú nehnuteľnosť obývať, nakoľko na rozdiel od svojich predchodcov preferuje pobyt vo vatikánskom hoteli - Dome sv. Marty, a to aj počas horúcich letných mesiacov, dodala AP.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies