Vasseur odstúpil z postu šéfa Renaultu, dôvodom sú názorové nezhody

NETKY.SK • 11 Január 2017, 15:28 • 2 min
Vasseur odstúpil z postu šéfa Renaultu, dôvodom sú názorové nezhody

ENSTONE - Frédéric Vasseur uvoľnil pozíciu šéfa tímu formuly 1 Renault. Francúzska značka informovala o jeho odchode s tým, že išlo o výsledok vzájomnej dohody. Vasseurove právomoci si podelili prezident Jérome Stoll a výkonný riaditeľ Cyril Abiteboul. Za zmenou sú rozdiely v názoroch na ďalšie smerovanie tímu.

slovakia

left justify in out

"Naše predstavy o riadení tímu sa príliš odlišovali. Riešenie som videl v odchode. Ak chce niekto uspieť v efjednotke, musí mať jedného lídra a jednu stratégiu. Boj medzi dvoma rôznymi víziami prácu iba spomaľuje," cituje web autosport.com Vasseura, ktorý sa vraj rozhodol odísť len minulý týždeň.

 

"Po skončení sezóny sme si vydiskutovali niektoré veci, pokúsil som sa nájsť kompromis pre fungovanie v nadchádzajúcom ročníku. Vzal som si týždeň, dva voľno a na začiatku januára padlo rozhodnutie. Lepšie bude odísť teraz," dodal Francúz.


Renault ukončil svoju prvú sezónu od návratu do seriálu na deviatom mieste v Pohári konštruktérov. Z dvojice jazdcov Jolyon Palmer, Kevin Magnussen si lepšie počínal Dán, ktorý z ôsmich bodov tímu získal sedem.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona