Vašečka: Štedrý deň prežívajú v pokoji kvôli Ježišovi

NETKY.SK • 23 December 2014, 10:08 • 2 min
Vašečka: Štedrý deň prežívajú v pokoji kvôli Ježišovi

BRATISLAVA – Štedrý deň je v rodine poslanca NR SR Richarda Vašečku (OĽaNO) vyvrcholením adventu a očakávania.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Vašečka dnes pre agentúru SITA, snažia sa pripraviť seba aj dom na Ježišovo narodenie a jeho oslavu. „Ráno sa spoločne pomodlíme a povieme si, kvôli čomu a hlavne kvôli komu sú všetky tieto prípravy. Deň sa snažíme prežiť v pokoji, bez kriku a v striedmosti. Nie kvôli zlatému prasiatku, ale kvôli Ježišovi. Aby večerná slávnosť jeho narodenia ešte viac vynikla,“ povedal.

 

Po západe slnka na Štedrý deň, keď sú všetci vyumývaní a vyobliekaní, pozhasínajú a niekto z rodiny prináša v sprievode svetlo a vinšuje požehnané sviatky. „Spolu si čítame vianočne evanjelium, zaspievame a pomodlíme sa. Potom zasadneme k večeri. Pred kapustnicou a rybou so šalátom si dáme oblátku s medom,“ povedal poslanec. 

 

Po večeri prejdú k stromčeku a dostávajú darčeky. „Nezabudneme sa poďakovať za ne Bohu. Ak nám to umožňuje stav v rodine, niekedy ideme na polnočnú sv. omšu. Vyvrcholením je pre nás slávnostná sv. omša 25. decembra dopoludnia, na ktorú ide spolu celá rodina,“ dodal Vašečka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona