Vašečka: Grémium by malo rokovať o nevpustení poslancov na výbory NR

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 09:59 • 2 min
Vašečka: Grémium by malo rokovať o nevpustení poslancov na výbory NR

BRATISLAVA - Predseda parlamentného poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka chce rokovanie poslaneckého grémia, aby sa už neopakovala situácia, že niektorí poslanci neboli v utorok pustení na rokovanie parlamentných výborov. Keď anonym nahlásil v utorok v parlamente bombu, niektorí poslanci sa nemohli dostať do budovy.

slovakia

left justify in out

"Podľa mňa zlyhala komunikácia medzi Kanceláriou predsedu NR SR a výbormi. Aby sa takáto situácia v budúcnosti neopakovala, požiadam o zvolanie grémia. Navrhnem, aby boli v takýchto situáciách predsedovia výborov okamžite kanceláriou informovaní a neboli odkázaní na chodbové reči," uviedol dnes pre agentúru SITA predseda poslaneckého klubu OĽaNO a člen brannobezpečnostného výboru Richard Vašečka.

 

Podľa Vašečku mali predsedovia výborov dostať okamžite jasnú informáciu, vyhlásiť prestávku a umožniť poslancom zúčastniť sa na celom rokovaní. "V utorok išlo o súhru okolností, v budúcnosti však môžu nastať situácie, keď bude poslancom takto obmedzované ich právo zúčastňovať sa aktívne na rokovaní výborov," dodal Vašečka. 

 

Výbor pre kultúru a média prerušil v utorok rokovanie na 30 minút, aby jeho predseda Dušan Jarjabek (Smer-SD) mohol preveriť, čo sa deje. Opoziční poslanci Ľubomír Galko (nezaradený, SaS) a Daniel Lipšic (nezaradený, NOVA) sa však dostali pre rozruch okolo hlásenia na rokovanie brannobezpečnostného výboru neskôr, lebo cez vchod pre nahlásenú bombu nepúšťali ľudí. Predseda výboru Jaroslav Baška (Smer-SD) poznamenal, že v parlamente sú bezpečnostné postupy, to, že sa nedostali na výbor načas, si môžu nechať prešetriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona