Vašečka: Chceme pomôcť utečencom, ale aj chrániť hranice

NETKY.SK • 23 Jún 2015, 17:22 • 2 min
Vašečka: Chceme pomôcť utečencom, ale aj chrániť hranice

BRATISLAVA - Chceme pomôcť utečencom, chceme chrániť občanov Európskej únie aj Slovenska a chceme sa správať ako plnoprávny a zodpovedný člen EÚ.

slovakia

left justify in out

Za klub OĽaNO to v parlamente uviedol Richard Vašečka. Vašečka upozorňuje, že by sa malo rozlišovať medzi utečencami a migrantmi. Utečencov Vašečka definoval ako ľudí, ktorí pôvodne zo svojej krajiny nechceli odísť, ale ak si chcú zachrániť život, nič iné im neostáva. „Je našou morálnou povinnosťou im pomôcť,“ uviedol. OĽaNO podľa Vašečku odmieta povinné zavedenie kvót. Tie sú, ako povedal, byrokratickým riešením. „Nechceme dokorán otvorený a nekontrolovateľný vstup. Hranice majú svoj význam,“ povedal. Dodal, že OĽaNO takisto odmieta aj násilie a nenávisť.

 

Západ podľa Vašečku nesie zodpovednosť za destabilizáciu oblasti. „Sme povinní to riešiť, či už politicky alebo humanitárnou pomocou,“ myslí si Vašečka. Zároveň uviedol, že treba chrániť hranice, aby boli efektívne a výkonné. „Súhlasíme s prísnou azylovou politikou,“ uviedol Vašečka a tvrdí, že Únia musí vypracovať spoločnú a dlhodobú stratégiu k migrantom na základe dohody. „Ak to nevyriešime, tak ten výdobytok, schengenský priestor, sa môže stať utópiou,“ uzavrel svoje vystúpenie Vašečka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona