Vašečka chce, aby Maxim predstúpil pred poslancov

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 10:53 • 2 min
Vašečka chce, aby Maxim predstúpil pred poslancov

BRATISLAVA – Predseda poslaneckého klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností a člen Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Richard Vašečka chce, aby pred poslancov predstúpil nový náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim.

slovakia

left justify in out

Vašečka požiadal predsedu výboru Jaroslava Bašku (Smer), aby ho pozval na najbližšiu schôdzu výboru. „Bolo dobrým zvykom a bolo by dobrým spôsobom, aby sa nový náčelník prišiel predstaviť poslancom, ktorí zastupujú ľudí a sú príslušní vykonávať aj kontrolnú činnosť,“ povedal dnes Vašečka pre agentúru SITA s tým, že by bolo dobré, aby Maxim predstavil poslancom svoju koncepciu, čo treba v ozbrojených silách urobiť, čo je najpálčivejšie. "Prezident, predseda vlády, minister obrany i poslanci výboru sú civili, preto považujem za veľmi vhodné, aby sme si mohli vypočuť najvyššie postaveného vojaka. Špeciálne v dobe, keď čelíme bezpečnostnej kríze u nášho najbližšieho suseda, v dobe, keď je jasné, že naše ozbrojené sily potrebujú vážne prehodnotenie vízie a koncepcie,“ konštatoval Vašečka.

 

Prezident SR 6. mája odvolal z funkcie náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Petra Vojteka a na tento post následne vymenoval Milana Maxima. Predčasnú výmenu vo vedení armády inicioval Peter Vojtek, ktorý odišiel v polovici svojho funkčného obdobia zo zdravotných dôvodov. Prezident ho do funkcie vymenoval 15. decembra 2011, vojakom je 35 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona