Vasco a Fluminense hľadajú spôsob, ako sa vyhnúť zostupu do II. ligy

NETKY.SK • 12 December 2013, 16:30 • 2 min
Vasco a Fluminense hľadajú spôsob, ako sa vyhnúť zostupu do II. ligy

SAO PAULO - V Brazílii sa schyľuje k futbalovému škandálu. Dva veľkokluby Fluminense a Vasco da Gama, ktoré regulárne vypadli do druhej brazílskej ligy, totiž hľadajú administratívne dôvody na to, aby sa vyhli zostupu.

slovakia

left justify in out

Tieto novinky v krajine budúcoročných majstrovstiev sveta sa zjavili len niekoľko dní po tom, čo posledné ligové kolo sprevádzali násilnosti medzi fanúšikmi a niekoľko týždňov po tom, ako sa na štadióne v Sao Paule zrútil gigantický žeriav a zabil dvoch robotníkov.

Fluminense sa chytá slamky. Vypadnutiu sa chce vyhnúť na základe kontumácie. V brazílskej lige v poslednom kole nastúpil za tím Portuguesa hráč (Heverton) s neoprávneným štartom. Brazílsky športový súd sa teraz bude zaoberať sťažnosťou Fluminense a ak ju podporí, tak spomínaný tím príde o štyri body a Fluminense zostane v najvyššej súťaži.

Do nižšej súťaže má zostúpiť aj štvornásobný brazílsky šampión Vasco, ktorý by však nemohol ťažiť zo zostupu a potrestania tímu Portuguesa. Vedenie Vasca sa chytá inej slamky. Požaduje totiž kontumáciu prehratého zápasu s tímom Atletico Paranaense (1:5), pretože násilnosti fanúšikov donútili hlavného rozhodcu zastaviť zápas na 73 minút, čo je o 13 minút viac, ako povoľujú pravidlá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies